Robert Galbraith: Rowling

 J.K.Rowling on tämän salanimen omistaja.  Harry Potter-sarjan kirjoittaja ja ja aikuisille suunnatun Cormoran Strike - sarjan kirjoittaja.  Harry Pottereita en ole lukenut tai katsonut elokuvia, mutta Strike sarjassa olen viimeisimmässä osassa Levoton veri.  Kaikki neljä ensimmäistä ovat olleet nautittavia vähän cristiemäisten juonien takia.  

Käen kutsu, Silkkiäistoukka, Pahan polku, Valkoinen kuolema ja nyt siis viides osa Levoton veri.  Pari viimeistä kirjaa ovat jo kokonsa puolesta järkälemäisiä,sivumäärä tässä viimeisessä on n. 900.

Yksityisetsivä Cormoran Strike ei ole supersankari, kuin ehkä älyltään.  Hänen yhtiökumppaninsa Robin Ellacott ja Cormoran ovat samalla aaltopituudella melkein koko ajan.  Heillä on omat henkilökohtaiset vaikeutensa, joissa on tekemistä.  Rikokset, joita he selvittävät, ovat erikoisia ja välillä heistäkin tuntuu, ettei rikosta ole edes tapahtunut.  Ne ovat rikoksia, joita poliisikaan ei heti tutki.  Murhiakin tapahtuu, jolloin poliisikin kiinnostuu tapauksista.

Cormoran on entinen sotilas, joka on menettanyt osan toisesta jalastaan ja päättää ryhtyä yksityisetsiväksi.  Robin Ellacott tulee mukaan kuvioihin ensin osa-aikaiseksi sihteeriksi ja viimein yhtiökumppaniksi.  Romantiikkaa  ja muuta yhteistoimintaa on ilmassa, mutta enimmäkseen muiden kanssa.

Vauhtiakaan kirjoista ei puutu.  Välillä kärsivät suhteet, välillä ihmiset.  Vaikka kirjat ovat paksuja niin mielenkiinto pysyy yllä.  Kirjailijalla on ihailtava tapa pitää hyppysissään lukijan mieli.  En yhtään ihmettele, että Harry Potterit menestyivät.  Cormoranin ja Robinin seikkailusta on ilmestynyt televisiosarja 2017.  Vielä sitä ei ole nähty Suomessa.  Jokainen lukija näkee oman näkynsä minkälainen pääosan esittäjä pitäisi olla.  Siitä paljon riippuu menestys.Kommentit

Suositut tekstit