Kirjoituksia esille vaikka väkisin

 Pientä kirjan esittelyä youtuben kautta.  En pidä itseäni kirjailijana.  On kuitenkin mukava saada jotain aikaan.  Tässä on vain pieni osa mietelauseista.  E-kirjaa on vielä vaikeampi myydä tai saada esiin.  Nyt ehkä vähän paremmin, kun kirjastonkin E-kirjoista voi saada lainauskorvausta.  Tosin lainauskorvasten saaminen itse julkaisevalle kirjoittajalle on muutenkin melkein mahdotonta. 


Olen saanut monta eri kanavaa omien tekstieni julkaisemiseen.  Mielenpidesivustot saavat pienistä teksteistäni täytettä aina silloin tällöin.  Joskus niihin olen saanut vastauksiakin. Facebook on melkein jokapäiväinen muutaman sanan tai kuvan arvoinen.  Vapaus kirjoittaa  mistä tahansa on oikeus kenelle vaan.  Nykyään joka tuutista tulee luettavaa ja katsottavaa paljon.  

Yhden hyvän aiheen käsittelin eläkeliiton kirjoittajien sivulla.  

Pakottava tarve kirjoittaa

Kirjoittamisen terve ilmenee monin tavoin.  Jotkut haluavat silloin tällön väsätä runon tai jonkun muun kirjoitelman. Jos haluaa kirjoittaa julkaistavaa tekstiä, on kirjoitettava joka päivä.  Taito unohtuu niin kuin muutkin taidot jos niitä ei harjoittele.Tämän olen oppinut lukuisista opuksista, joita olen kahlannut läpi monet vuodet.  

Kannattaa myös hakeutua oppimaan kirjoittamista kirjoituspiireihin esim. kansalaisopistoihin.  Siellä on monen ikäisiä kirjoituksen harrastajia.

Itse sain suuren halun kirjoittaa enemmän, kun suoritin luovan kirjoittamisen perustutkinnon Oriveden opistossa kirjeitse ja loput Porin kansalaisopistossa.  Olin raapustellut jo muutaman vuoden itsekseni, mutta siellä sain rohkaisuja opettajalta, että pystyin ja kehtasin julkaista omia tekstejäni.

Kirjoittaminen vaatii ennen kaikkea sitkeyttä.  Ainakin, kun ja jos ei ole lahjakkuutta kirjoittaa huipputekstejä, jotka kelpaisivat kenellä vaan.  Julkaista voi erilaisia tekstejä monessa paikassa jos ei halua keskittyä kirjan kirjoittamiseen.  Oman elämäkerran kirjoittaminen on nyt muotia ja siihenkin on kursseja.

Vaikeaa on ainakin saada joku muu maksamaan julkaisemisesta.  Itse voi kustantaa kirjoja monessa firmassa, Bod taitaa olla suosituin.  Siellä on monta eri maksuluokkaa.

Suurin osa kirjoittajista kirjoittaa  omaksi ilokseen.  Kirjoituksiaan voi antaa muiden luettavaksi esim.
blogit
somekanavat
lehtien mielipidepalstat
kirjoitussivustot (Kilta)
         
Porissa julkaistaan Porilaisessa omia juttuja oman mielenkiinnon kohteista tai harrastuksista.  Sanomattakin on selvää,ettei niistä makseta mitään.  Minä käytän kaikkia mahdollisia sivustoja.  Tämä on minun tapani ilmaista itseäni.

Kirjoittaminen antaa enemmän kuin ottaa.  Kirjoittamalla voi valuttaa paperille oman tuskansa tai antaa ilon näkyä.  Kenelläkään ei ole aihetta kieltää kirjoittamasta.  Suomessa on sananvapaus, kun ei loukkaa ketään.  Sille ei voi mitään jos jotkut pitävät kirjoituksia huonoina tai jopa ala-arvoisina.  He voivat ohittaa ne olankohautuksella.

Kommentit

Suositut tekstit