Valloittaja

 Conn Iggulden. Olen nyt päässyt viimeiseen osaan Valloittaja sarjassa, alanimenä on vielä Veljessota.  Lukumatka on kestänyt syksystä saakka, koska en ole pystynyt heti jatkamaan lukemista edellisestä kirjasta.  On täytynyt lukea muita kirjoja välillä.  Suorastaan rakastan historiallisten kirjojen lukemista.  Ne vievät minut satojen vuosien taakse.  En ole historian tuntija, että tietäisin faktoja asioista.  Haluan vain uppoutua siihen elämään, mitä kirja tarjoaa.  

Sarja kertoo Mongolien noususta 1200-luvulla.  Tzingiskaanista ja hänen jälkeläisistään.  Taisteluista, voitoista ja häviöistä.  Elämästä jurtissa ja matkanteosta.  Mongolit kävivät Euroopassa asti valloittamassa maita.  Raakoja ihmisiä, jotka eivät pitäneet ihmisen henkeä tärkeänä.  Kunnia ja ja suvun arvostus olivat tärkeimpiä.  Silloin oli pakko olla kova pärjätäkseen ja saavuttaakseen kunniaa.  Rauhantahtoisia he eivät olleet.  Surua ei näytetty.  Ilme piti pitää tylynä, tunteet eivät saaneet näkyä kasvoilta.

Raakuus ja sodat eivät ole se asia mikä vie minut lukemaan näitä kirjoja, vaan miten he käsittelevät vaikeita asioita.  Miten he selviävät niistä.  Niin kuin kaikissa muissakin romaaneissa.

Iggulden on kirjoittanut paljon romaanisarjoja.  Olen lukenut ne kaikki.  Kaikki ovat olleet mahtavia lukukokemuksia. Uskon, että niissä on tärkeimmät historialliset asiat kohdallaan.  Kirjailijan vapaus on hiukan lisätä draamaa kohottamalla esiin joitakin henkilöitä tai jättämällä joitain pois.  Hieno matka tämä on ollut.

Keisari-sarja, Valloittaja-sarja ja Ruusujen sota-sarja

https://fi.wikipedia.org/wiki/Conn_IgguldenKommentit

Suositut tekstit