Harrastuksena kirjoittaminen

 Olin harrastanut kirjoittamista jo kauankin, mutta kirjan kirjoittaminen oli haaveena.  Aloin kirjan teon kirjoittamalla siihen yhdistelemällä juttuja muistiinpanoistani.  Ensimmäinen kohde oli kissani, se oli läheinen aihe ja koko ajan läsnä arjessani.  Itse kustantaminen oli silloin aika kallista, mutta mitä sitä ei tekisi unelmansa eteen.   Nykyään saa joissain kustantamoissa melkein ilmaiseksi julkaista ainakin jotain.  Ei omakustanteilla ansaitse jos on ihan tavallinen eikä mikään julkkis.  Oma elämä on elettävä miten tahtoo, miksei siihen voi yhdistää unelmien toteuttamista jollain tasolla. Kissanunta oli ensimmäiseni, sen jälkeen tuli sitten muita kirjoja.


Tämän hetkinen luku on 9 ja 1/2.  Viimeinen on E-kirja, jota en oikein osaa pitää kirjana.  Kirjoittamaan pystyy ilman kirjojen julkaisemistakin. Lehtiin ja nettiin voi sorvata kirjoituksen jos toisenkin.  Joskus niistä saa palautetta, useimmiten ei.  Kirjoittajia on paljon, niiden lukijoita vähemmän. Olen nyt päässyt yhdelle sivulle, jossa on muitakin harrastajia ja heiltä saa jonkun verran palautetta. Kaikki eivät halua kirjailijoiksi vaan haluavat ehkä julkaista jotain kirjoituksiaan.  Olen saanut melkein kaikki kirjoittamani jutut julkaistua jossakin.  Niin kuin nyt tämänkin omien kirjojeni esittelyn. Ikä ei ole este missään harrastuksessa.  Aina voi oppia jotain.

http://www.kirjoittajayhdistys.com/taidot-joita-tarvitset-tullaksesi-kirjailijaksi/

 Kirjojen julkaiseminen voi olla minulla lopussa, mutta ei koskaan voi sanoa ei koskaan.  Jos nyt aloittaisin uudestaan niin maksaisin vähän enemmän ja antaisin jonkun asiantuntijan muokata kirjoitukseni parempaan kuosiin.  

Omat kirjani löytyvät esiteltynä Kirjasampo sivulta.  

https://www.kirjasampo.fi/fi/kulsa/saha3%253Au8f241ff4-bb36-4e70-af3b-d1934e03db03

Tällä hetkellä kirjoitan kolmea blogia, kirjoituksia Eläkeliiton kirjoittajapiiriin, facebook päivityksiä ja kommentoin silloin tällöin  muiden harrastajien kirjoituksiin.

Uusi kissa on antanut aiheita uusiin kirjoituksiin ja julkaisuihin.  Se on ihan saman näköinen, kuin entinen kissani.  Mitähän siitä pitäisi ajatella?
Kommentit

Suositut tekstit