Luvattu maa

 Barack Obama.  En ole aiemmin lukenut yhtään entisen tai nykyisen poliitikon kirjoittamaa kirjaa.  Tämän halusin ehdottomasti lukea.  Ihailin hänen tekemistään jo silloin, kun hän oli USA:n presidenttinä.  Tiivis ja mielenkiintoinen kirja on henkilökohtainen, mutta erityisesti presidentin tehtäviä selvittävä kirja.  Suuri maa ja suuri tehtäväkirjo.  Miten voi kukaan pystyä pitämään näin paljon asioita mielessään ja vielä selvitä niistä hyvin.  Presidentillä on tietysti satoja ihmisiä apunaan selvittämässä mitä pitäisi missäkin tilanteessa tehdä.  Päätös on kuitenkin viime kädessä presidentin oma, hän kantaa vastuun.  

Vastustajia löytyy joka kulman takana.  On aina ihmisiä, jotka uskovat mitä hölynpölyä tahansa jos on johdateltavissa. Ei Obamakaan erehtymätön ole, uskoisin kuitenkin hänen olevan rehellinen.  Hän myöntää jos on väärässä.  

Ensimmäinen musta presidentti USA:ssa oli monelle ylittämätön juttu.  Hän kuitenkin teki sen ja selviytyi siitä.  Kirjan perusteella sanoisin hänen olevan sosiaalisesti älykäs, tietysti muutenkin.  Hänen arviointinsa muiden maiden johtajista osuivat mielestäni kohdalleen.  

Suuret tapahtumat, joista Obama kirjoittaa ovat julkisuuden tiedossa, mitään salaisuuksia hän ei paljasta.  En niistä sen kummemmin lausu mitään.  Kirja oli mielenkiintoinen lukea.  Kaikki 870 sivua.  

USA:ssa on paljon ongelmia omassa maassaankin, monet heistä luulevat kaikkien ihmisten hyvinvoinnin takaamisen olevan kommunismia.  Itse suomalaisena ihmettelen amerikkalaisten tapaa hoitaa köyhiä ja sairaita.  Barack Obama koitti hoitaa sitäkin asiaa, kun vain ehti kansainvälisten selkkauksien hoidon lomassa.  Monet vaikeuksissa olevat maat pyytävät apua USA:lta.  Kun he sitä saavat, se on välillä väärin autettu.Kommentit

Suositut tekstit