Veitsi

Jo Nesbø. Olen lukenut aiemminkin Harry Hole kirjoja.  En ole vieläkään ihan varma pidänkö kirjoista.  Niissä liikutaan aika paljon laittomuuksien tiellä, enkä ole vieläkään tottunut poliisien tekemiin rikoksiin, vaikka olisi kuinka hyvä ihminen muuten.


Kirjat on kuitenkin ollut pakko lukea loppuun saakka.  Joten jänniä ne ovat olleet.  Tämäkin Veitsi rikosromaani menee ihan rikoksen puolelle Holen osalta.  Sankari on kuitenkin sankari, jota muut kunnioittavat ja auttavat loppuun saakka. 


Harry Holen elämä on kaaosta ja se pahenee, kun murhaaja iskee kaikkein läheisimpään ihmiseen, vaimoon, joka on juuri heittänyt Harryn pihalle. Asiaa pahentaa Holen alkoholiriippuvuus.  Siinä viina vie miestä, kuin pässiä narusta.  Kaikki on välillä ihan sumua ja epäilykset omista tekemisistä alkavat hiertää.  Sydän vereslihalla Hole jahtaa murhaajia ja raiskaajaa.   Kaikki voivat olla syyllisiä, ystävätkin.  Epäilys on kaikkein pahinta.


Nesbø osaa kierrättää juonta alusta loppuun niin lahjakkaasti, että välillä on oikein keskityttävä lukemiseen, ettei putoa ihan kärryiltä.  Rikoskirja on silloin parhainta A-ryhmää, kun lukemista ei voi lopettaa vaikka välillä ärsyttää.  Kirja on aika paksukin, 570 sivua.  Siinä on kädetkin lujlla. Kirja on julkaistu 2019.Kommentit

Suositut tekstit